niedziela, 16 lutego 2014

Rumowe kostki


Składniki:

12 dag masła
12 dag cukru
1/2 fiolki aromatu rumowego
3 jajka
50 dag mąki
1 opakowanie proszku do pieczenia
szczypta soli
cukier puder do posypania
olej do smażenia

Masło ucieramy z cukrem, solą i aromatem na puszystą masę. Ciągle ucierając wbijamy po jednym jajku. Mąkę przesiewamy z proszkiem, mieszamy z masą, zagniatamy ciasto i chłodzimy 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wycinamy kwadraciki, smażymy na złoty kolor. Osączone posypujemy pudrem.

Bardzo Tłusty Czwartek 2014 Karnawałowe smażenie

4 komentarze:

  1. porywam kilka tych rumowych kosteczek:) pychotka!

    OdpowiedzUsuń
  2. Aż całe opakowanie proszku do pieczenia?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, całe opakowanie, kostki słabo wyrastają.

      Usuń