Składniki na ciasto:
1,5 szklanki mąki
1,5 szklanki cukru
3 jajka
1 rozpuszczona margaryna
2 łyżki mleka
2 łyżki kakao
3 łyżeczki proszku do pieczenia
30 dag biszkoptów
marmolada,konfitura
Składniki na masę:
2 budynie waniliowe
2 szklanki mleka
2 galaretki cytrynowe
1/2 margaryny
1/2 szklanki cukru pudru
Składniki ciasta mieszamy i wylewamy na biszkopty. Pieczemy ok.30 minut w 180*C. Studzimy.
Galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra wody, studzimy. Budynie gotujemy w 2 szklankach mleka,studzimy.
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, stopniowo dodajemy budyń. Na końcu wlewamy tężejącą galaretkę. Gotową masę wykładamy na ciasto, chłodzimy. Wierch możemy polać galaretką, polewą lub posypać kawałkami czekolady.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz