Składniki:
25 dag mąki
jajko
10 dag masła
12 dag cukru pudru
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i cynamonem, dodajemy jajko i pokrojone w kostkę masło. Dokładnie wyrabiamy. Ciasto wałkujemy na grubość 1 cm, wycinamy foremkami. pieczemy w 160*C przez 8-10 minut.
Hello. I´m so glad to have found your blog. My grandmother came from Poland and I miss a lot of her cakes. Here I have found some of it. Especially the donuts!!! /Knatten
OdpowiedzUsuńHello, I'm glad you like it. Already soon for more recipes for cakes and mazurkas Easter. Yours :)
UsuńAlohaaa !!! Strasznie kruche mi wyszły, ale i tak dobre!! ;))
OdpowiedzUsuńdla mnie 8-10 minut w 160* to za mało bo wyszła ciapa :/ ale tak to pycha ! tylko mało słodkie :D
OdpowiedzUsuńsuper ciasteczka nie zdazylam wyciagnac a juz ich nie bylo pycha
OdpowiedzUsuńCieszę się :) u nas także szybko zniknęły
UsuńPychotka! Naprawdę polecam!
OdpowiedzUsuńEwa Wachowicz