środa, 25 czerwca 2014

Mini pizze

Idealna przekąska do zabrania na wycieczkę, smakuje na ciepło jak i na zimno.


Składniki:

1,5 szklanki mąki
0,5 szklanki ciepłej wody
3g drożdży
łyżeczka oleju
sól

Farsz:

kilka pieczarek
mała cebula
4 plasterki wędliny
10 dag sera tartego
ketchup łagodny
suszona bazylia


Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie, dodajemy mąkę, olej, sól. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy na 30 minut. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę i wędlinę w kostkę. Ciasto dzielimy na cztery kulki, rozwałkowujemy i smarujemy ketchupem. 



Na wierchu układamy pieczarki, cebulę i wędlinę. Posypujemy serem i bazylią. Pieczemy w 200*C przez 15 minut.

1 komentarz: