środa, 7 października 2015

Zapiekane naleśniki pieczarkowe




Składniki na naleśniki:

1 szklanka mąki
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1 jajko
sól

Składniki  farszu:

50 dag pieczarek
2 cebule
20 dag żółtego sera
sól, pieprz

oraz

ketchup


Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy mleko i wodę, wbijamy jajko, dodajemy odrobinę soli i miksujemy na jednolitą masę. Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oleju, a następnie trochę ciasta. Smażymy  ok. 6-7 dużych naleśników.


Pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i razem chwilę podsmażamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na upieczone naleśniki nakładamy farsz, posypujemy połową sera i zwijamy w rulon. Naleśniki układamy na rozgrzanej patelni, posypujemy resztą sera i zapiekamy pod przykryciem, aż ser się rozpuści. 


Podajemy na ciepło polane ketchupem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz