Składniki:
pierś z kurczaka
1/2 opakowania przyprawy gyros
czerwona papryka
1/2 puszki kukurydzy
kapusta pekińska
czerwona cebula
pomidor
2-3 ogórki konserwowe
Sos:
6 łyżek majonezu
3 łyżki ketchupu
bułka do kebaba
Pierś kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą i podsmażamy. Kapustę kroimy w paski, cebulę i pomidor kroimy w półplasterki a paprykę i ogórki w kostkę. Kukurydzę odsączamy, wszystkie warzywa mieszamy z mięsem. Majonez mieszamy z ketchupem. Bułkę do kebaba przecinamy na 4 części a następnie nacinamy, aby powstała kieszonka. Podgrzewamy w piekarniku w 180-200*C przez 3 minuty, bułka zrobi się chrupka. Nadziewamy bułkę gyrosem, polewamy sosem i wcinamy :)
ale kusisz! mniammmmm
OdpowiedzUsuń