czwartek, 14 sierpnia 2014

Muffiny ze śliwkami

Uwielbiam takie babeczki pieczone na maślance, mają dla mnie lepszy smak i cudnie pachną.


Składniki:

2,5 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka maślanki
2 jajka
1/2 kostki margaryny
szczypta soli
śliwki


Margarynę rozpuszczamy i studzimy. W jednej misce mieszamy mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. W drugiej mieszamy maślankę, jajka i ostudzoną margarynę. Płynną masę dodajemy do sypkiej i mieszamy. Papilotki napełniamy do 2/3 wysokości, na wierch kładziemy skórką w dół ćwiartkę śliwki. Pieczemy w 200*C przez 20-25 minut.

1 komentarz:

  1. Ze śliwkami prezentują się wyjątkowo kusząco :)

    OdpowiedzUsuń