wtorek, 30 września 2014

Zupa pieczarkowa


Składniki:

30 dag pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
1,5 litra rosołu
makaron
3 łyżki śmietany 18%
natka pietruszki
 sól, pieprz

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojony w drobną kostkę czosnek. Posypujemy szczyptą soli i pieprzu, chwilkę smażymy. Wszystko przekładamy do garnka i zalewamy gorącym rosołem. Dodajemy makaron i gotujemy 20 minut. Śmietanę hartujemy 2 łyżkami zupy i wlewamy do garnka. Na koniec dodajemy pokrojoną natkę i w razie potrzeby jeszcze przyprawiamy. 

Smacznego. 

1 komentarz:

  1. Zapraszam do udziału w konkursie, w którym trzeba przygotować zupę z kszą :
    http://sio-smutki.blogspot.com/2014/09/konkurs-z-firma-sys-jesienno-zimowa.html
    Pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń