środa, 15 października 2014

Ciasteczka jogurtowe



Składniki:

3 szklanki mąki
2/3 szklanki cukru
1 op. cukru waniliowego
2/3 kostki margaryny
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 płaskich łyżek jogurtu naturalnego

Przesianą mąkę siekamy nożem z kawałkami zimnej margaryny, do uzyskania grudek. Dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy. Z ciasta formujemy kulę, owijamy folią i chłodzimy 2 godziny. 
Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość 4 mm i wykrawamy ciasteczka. Pieczemy w 180*C przez 10-12 minut . Studzimy na kratce.

3 komentarze:

  1. Jestem bardzo ciekawa ich smaku! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Superaśne ciasteczka!! Z pewnością przepyszne!! Pozdrawiam i zapraszam również do Naszego kulinarnego świata.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają uroczo :)
    Ciasteczek jogurtowych jeszcze nigdy nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń