Składniki:
3 szklanki mąki
2/3 szklanki cukru
1 op. cukru waniliowego
2/3 kostki margaryny
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 płaskich łyżek jogurtu naturalnego
Przesianą mąkę siekamy nożem z kawałkami zimnej margaryny, do uzyskania grudek. Dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy. Z ciasta formujemy kulę, owijamy folią i chłodzimy 2 godziny.
Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość 4 mm i wykrawamy ciasteczka. Pieczemy w 180*C przez 10-12 minut . Studzimy na kratce.
Jestem bardzo ciekawa ich smaku! :)
OdpowiedzUsuńSuperaśne ciasteczka!! Z pewnością przepyszne!! Pozdrawiam i zapraszam również do Naszego kulinarnego świata.
OdpowiedzUsuńWyglądają uroczo :)
OdpowiedzUsuńCiasteczek jogurtowych jeszcze nigdy nie jadłam :)