wtorek, 5 maja 2015

Sałatka warstwowa z fetą i piersią kurczaka


Składniki:

50 dag piersi z kurczaka
27 dag sera feta
pół kapusty pekińskiej 
4 pomidory
przyprawa do kurczaka
garść płatków migdałowych
garść ziaren słonecznika

Sos:

5 łyżek majonezu
5 łyżek śmietany 18%
2 ząbki czosnku
sól, pieprz




Pierś kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą i smażymy. Kapustę kroimy w paski a pomidory i ser w kostkę. Migdały i słonecznik rumienimy na suchej patelni. Czosnek przeciskamy i łączymy z majonezem i śmietaną, doprawiamy. 
W salaterce układamy: kapustę - pomidory - pierś z kurczaka - ser. Całość polewamy sosem i posypujemy ziarnami. Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.