Składniki:
pęczek koperku
3 pojedyncze filety z kurczaka
czosnek granulowany
sól
3 łyżki śmietany 18%
1/2 łyżki mąki pszennej
Koperek drobno kroimy- odkładamy 2 łyżki do sosu. Każdy filet przekrawamy wzdłuż na pół i lekko rozbijamy. Filety posypujemy koperkiem, solą i czosnkiem granulowanym.
Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Gotowe przekładamy na gorący olej i rumienimy z każdej strony.
Następnie przekładamy do garnka i zalewamy 1/2 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie przekładamy na talerz i wyciągamy wykałaczki. Do 1/3 szklanki wody dodajemy śmietanę i mąkę, dokładnie mieszamy. Wlewamy do garnka w którym dusiły się roladki i zagotowujemy sos. Dodajemy odłożony koperek i oprawiamy do smaku, mieszamy.
Roladki polewamy sosem.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz