niedziela, 20 stycznia 2013

Kurczak w piance

 Składniki:

1/2 kg piersi kurczaka
1 łyżka vegety
2 łyżki majonezu
2 jajka
2-3 łyżki mąki
1 łyżeczka papryki słodkiej

Pierś kroimy w paski,posypujemy vegetą i odstawiamy na 20 min. Ubijamy jajka,dodajemy mąkę,majonez i paprykę. Kurczaka mieszamy w powstałej masie i smażymy na złoty kolor.




2 komentarze:

  1. Witam nową blogerkę ...piersi z kurczaka w taki sposób jeszcze nie robiłam.

    OdpowiedzUsuń
  2. zapraszam na konkurs, którego tematem jest: kurczak w roli głównej. Do wygrania patelnia Tefal Enjoy. zapraszam na bloga po szczegóły.
    http://wmojejmalutkiejkuchni.blogspot.co.uk/2013/02/konkurs-zapraszam.html

    OdpowiedzUsuń