niedziela, 16 marca 2014

Francuskie kłębuszki



Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego xxl
400g twarogu
4 łyżki cukru
opakowanie cukru wanilinowego
2 jajka
1-2 łyżki śmietany
garść rodzynek
cukier puder do posypania

Rodzynki moczymy w gorącej wodzie przez 10 minut, odsączamy. Twaróg mieszamy z jednym jajkiem, śmietaną, cukrami i rodzynkami. Ciasto dzielimy na dwie części, smarujemy masa serową, zostawiając wolne krawędzie. Rolujemy i kroimy na 3-4 cm kawałki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w 200*C na złoty kolor. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.



2 komentarze:

  1. wszystko co z serkiem kocham najbardziej:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. też uwielbiam ser pod każdą postacią, muszę zrobić mleczko kokosowe od dawna mam na nie ochotę :) pozdrawiam:)

      Usuń