Składniki na biszkopt:
4 jajka
1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki na krem:
1/2 kg mielonego twarogu - użyłam śmietankowego President
3/4 szklanki cukru pudru
2 galaretki truskawkowe
2 opakowania bitej śmietany w proszku
1 szklanka mleka
Oraz:
2 paczki herbatników
gotowa polewa mleczna
Krem: galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wody, studzimy. W szklance mleka ubijamy bitą śmietanę. Ser miksujemy z cukrem pudrem, nadal miksując na małych obrotach dodajemy ubitą śmietanę i tężejące galaretki.
Na biszkopt wykładamy krem, na wierchu układamy herbatniki. Polewę podgrzewamy i polewamy herbatniki. Gdy zastygnie chowamy ciasto do lodówki i jeśli wytrzymamy :-) to zjadamy na drugi dzień, gdy herbatniki zmiękną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz