niedziela, 24 stycznia 2016

Pączki kładzione



Składniki:

2 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 opakowanie cukru waniliowego
2 łyżki cukru pudru
3 jajka
1 szklanka śmietany 12%
olej do smażenia
cukier puder do posypania


W misce mieszamy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i cukier waniliowy. W drugiej misce dokładnie mieszamy śmietanę i jajka. Płynną masę przelewamy do mąki i dokładnie mieszamy, aby nie powstały grudki. W rondlu rozgrzewamy olej i kładziemy łyżką porcję ciasta. Smażymy z obu stron na rumiano. Pączki układamy na papierowym ręczniku, aby odsączyć tłuszcz. Przestudzone pączki posypujemy cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz