Składniki:
szkl. drobno startej marchwi
180g margaryny
160g cukru
łyżeczka cukru waniliowego
jajko
2 szkl. mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
1/2 szkl. wiórek kokosowych
Margarynę miksujemy z cukrami, jajkiem i marchewką. Mąkę przesiewamy z proszkiem, dodajemy wiórki i wszystko dokładnie mieszamy. Układamy łyżką na blasze z papierem, robimy spore odstępy. Ja robiłam kulki zwilżonymi dłońmi, ok.25 sztuk. Pieczemy w 180* ok.15-20 minut.
Bardzo dziękuję za korektę (po prostu nie rozumiałam tego fragmentu). Ciasteczka są oryginalne i niezwykle atrakcyjne :) ! Dziękuję za ten przepis.
OdpowiedzUsuńPierwsze zdanie powyższego wpisu to moja pomyłka. Przepraszam !
OdpowiedzUsuń