środa, 13 marca 2013

Ciastka marchwiowo-kokosowe





Składniki:

szkl. drobno startej marchwi
180g margaryny
160g cukru
łyżeczka cukru waniliowego
jajko
2 szkl. mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
1/2 szkl. wiórek kokosowych

Margarynę miksujemy z cukrami, jajkiem i marchewką. Mąkę przesiewamy z proszkiem, dodajemy wiórki i wszystko dokładnie mieszamy. Układamy łyżką na blasze z papierem, robimy spore odstępy. Ja robiłam kulki zwilżonymi dłońmi, ok.25 sztuk. Pieczemy w 180* ok.15-20 minut.






2 komentarze:

  1. Bardzo dziękuję za korektę (po prostu nie rozumiałam tego fragmentu). Ciasteczka są oryginalne i niezwykle atrakcyjne :) ! Dziękuję za ten przepis.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pierwsze zdanie powyższego wpisu to moja pomyłka. Przepraszam !

    OdpowiedzUsuń