piątek, 15 marca 2013

Kiełbaski drobiowe







Składniki:


50dag mięsa z kurczaka
50-100ml mleka
jajko
sól,pieprz
przyprawy

Mięso, jajko i mleko miksujemy w malakserze, ja miałam kupne mielone więc wymieszałam ręką. Doprawiamy- dodałam 2 łyżeczki czosnku granulowanego, łyżeczkę słodkiej papryki, majeranku na oko. Mieszamy, wykładamy dwie łyżki masy na folię spożywczą, zwijamy rurkę i zawiązujemy końce. Gotujemy w małej ilości wody- 7 minut od wrzenia. Zdejmujemy folię, rumienimy na lekko natłuszczonej patelni.  




1 komentarz:

  1. A to naprawdę coś nowego :) Kiełbasy jeszcze nigdy sam nie robiłem :)

    P.S. Zapraszam również do siebie na kulinarnego bloga: kulinarnyblog.pl

    OdpowiedzUsuń