wtorek, 4 czerwca 2013

Serowe knedle z bananem


Składniki:

 ok. 3/4 szkl mąki
 jajko
2 łyżki roztopionego masła
250g twarogu półtłustego
 szczypta soli
 banan

Twaróg rozgniatamy, dodajemy sól, jajko, masło i zagniatamy. Dosypujemy mąkę, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Wstawiamy do lodówki na 6-8 godzin. Z ciasta robimy 12 kulek, rozgniatamy na placek, kładziemy plaster banana i owijamy, tak aby ściśle przylegał do ciasta. Wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 8-10 minut od wypłynięcia. Podajemy polane roztopionym masłem lub jogurtem i posypane dużą ilością cukru.


2 komentarze:

  1. Pychotka, takich kluseczek z bananem nie odmówiłabym :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wytypowałam Twój blog do nagrody Liebster Blog Award. Więcej informacji znajdziesz na mojej stronie.

    http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń