Składniki:
ok. 3/4 szkl mąki
jajko
2 łyżki roztopionego masła
250g twarogu półtłustego
szczypta soli
banan
Twaróg rozgniatamy, dodajemy sól, jajko, masło i zagniatamy. Dosypujemy mąkę, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Wstawiamy do lodówki na 6-8 godzin. Z ciasta robimy 12 kulek, rozgniatamy na placek, kładziemy plaster banana i owijamy, tak aby ściśle przylegał do ciasta. Wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 8-10 minut od wypłynięcia. Podajemy polane roztopionym masłem lub jogurtem i posypane dużą ilością cukru.
Pychotka, takich kluseczek z bananem nie odmówiłabym :)
OdpowiedzUsuńWytypowałam Twój blog do nagrody Liebster Blog Award. Więcej informacji znajdziesz na mojej stronie.
OdpowiedzUsuńhttp://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com
Pozdrawiam