piątek, 30 stycznia 2015

Karkówka w chrzanowej marynacie

Domowe mięsko idealne do świeżego pieczywa.


Składniki:

1,5 kg karkówki

1 łyżeczka musztardy sarepskiej
1,5 łyżeczki tartego chrzanu
1 łyżeczka słodkiej papryki
0,5 łyżeczki ostrej papryki
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka przyprawy do karkówki
0,5 łyżeczki pieprzu
0,5 łyżeczki majeranku
3 ząbki czosnku
4 łyżki oleju

Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z przyprawami, olejem, musztardą i chrzanem. Mięso nacieramy marynatą i wstawiamy w zamykanym naczyniu na dobę do lodówki. Pieczemy w 200*C pod przykryciem przez 2 godziny, a następnie odkryte przez 15 minut, aby się zrumieniło.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz