czwartek, 18 lipca 2013

Biszkopcik z wiśniami




Składniki:

 2 jajka
 1/2 szklanki cukru
 1/4 margaryny
 3/4 szklanki mąki
 2 łyżeczki budyniu waniliowego
 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
 wiśnie
 galaretka wiśniowa

Margarynę topimy i studzimy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i budyniem. Na koniec wlewamy margarynę. Okrągłą formę - u mnie forma do tarty 30cm- smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto i pieczemy 20-25 minut w 180*C. Galaretkę rozpuszczamy w 400ml wrzątku, studzimy. Na ostudzonym placku układamy wydrylowane wiśnie, zalewamy tężejącą galaretką, chłodzimy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz