Składniki na ciasto:
200g margaryny
150g cukru
3 jajka
150g śmietany
3 łyżki mleka
2szkl mąki
10g proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
Składniki na kulki:
200g twarogu
3 łyżki cukru
6 łyżek wiórek kokosowych
żółtko
Zaczynamy od zrobienia kulek: wszystkie składniki mieszamy, robimy kulki wielkości orzecha włoskiego, wkładamy do zamrażalnika na 30 minut.
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy jajka, śmietanę i mieszamy. Do masy przesiewamy mąkę z proszkiem i wlewamy mleko. Mieszamy i dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao. Do formy wlewamy najpierw jasne a następnie ciemne ciasto. Wciskamy kulki. Pieczemy 40-45 minut w 180*. Studzimy.
Ładnie wyglada :)
OdpowiedzUsuńFajna, musi być pyszna :) zwłaszcza, jak jest z kokosem!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe urozmaicenie, podoba mi się :)
OdpowiedzUsuńa co ze śmietana? ;>
OdpowiedzUsuńDodajemy razem z jajkami, już poprawiam.
Usuń