środa, 17 kwietnia 2013

Ciasteczka serowe półfracuskie




Składniki:

 25 dag białego sera

 25 dag margaryny
 25 dag mąki
 powidła
 cukier puder

Ser rozdrabniamy, margarynę kroimy w mniejsze kawałki i zagniatamy z przesianą mąką na jednolite ciasto. Cienko rozwałkowujemy i kroimy na kwadraty. Na brzeg każdego nakładamy porcję powideł i zwijamy. Kładziemy na blachę z papierem i pieczemy w 180-200*C aż się zrumienią - około 15-20 minut. 

Ciepłe posypujemy pudrem.


5 komentarzy:

  1. Ale fajne! Mało składników, szybkie do zrobienia, a ciasto na bazie sera jest pyszne. Zapisuję do zrobienia :)
    Mostownica

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. rzeczywiście pyszne i ser nie musi być pierwszej świeżosci.
      pozdrawiam

      Usuń
    2. Będę je robić jutro, ale z konfiturą wiśniową :) nie mogę się doczekać :)
      Mostownica

      Usuń
  2. Muszą być pyszne i to jeszcze z powidłami śliwkowymi :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wyszły dwie blaszki i szybko zniknęły ;) pozdrawiam

      Usuń