Składniki:
25 dag białego sera
25 dag margaryny
25 dag mąki
powidła
cukier puder
Ser rozdrabniamy, margarynę kroimy w mniejsze kawałki i zagniatamy z przesianą mąką na jednolite ciasto. Cienko rozwałkowujemy i kroimy na kwadraty. Na brzeg każdego nakładamy porcję powideł i zwijamy. Kładziemy na blachę z papierem i pieczemy w 180-200*C aż się zrumienią - około 15-20 minut.
Ciepłe posypujemy pudrem.
Ale fajne! Mało składników, szybkie do zrobienia, a ciasto na bazie sera jest pyszne. Zapisuję do zrobienia :)
OdpowiedzUsuńMostownica
rzeczywiście pyszne i ser nie musi być pierwszej świeżosci.
Usuńpozdrawiam
Będę je robić jutro, ale z konfiturą wiśniową :) nie mogę się doczekać :)
UsuńMostownica
Muszą być pyszne i to jeszcze z powidłami śliwkowymi :)
OdpowiedzUsuńwyszły dwie blaszki i szybko zniknęły ;) pozdrawiam
Usuń