środa, 21 sierpnia 2013

Szybko i smacznie - Leczo




Składniki:

duża cukinia
2 papryki 
cebula
pęto kiełbasy
 puszka krojonych pomidorów lub 3-4 świeże
sól, pieprz, ostra i słodka papryka w proszku

Cebulę drobno kroimy, szklimy w dużym garnku. Do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, mieszamy i podsmażamy aż zmięknie. Do warzyw dodajemy pokrojoną w półplasterki kiełbasę i dusimy na średnim ogniu przez ok. 10 minut.  Wlewamy pomidory z puszki i zagotowujemy. Przyprawiamy leczo mieloną papryką, solą i pieprzem - możemy dodać troszkę cukru. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i gotujemy na małym ogniu ok.25 minut. Podajemy gorące z pieczywem, ryżem.

1 komentarz:

  1. Ooo, tez robiłam:) Mam juz zdjęcia zrbione, będę w najbliższym czasie umieszczać na blogu. Ja jeszcze dodaje por i dymkę, ale niewiele. I robiłam na wywarze drobiowym - też smaczne było:)
    Twoje bardzo pysznie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń